Aparent există pe piață o pastilă pentru orice fel de afecțiune. Totuși, ceea ce nu mulți oameni conștientizează este faptul că medicamentele sintetice pot fi, de multe ori, înlocuite cu alimente disponibile la orice supermarket. Dacă suferiți de probleme de sănătate nu foarte grave, simpla adăugare în meniu a unuia dintre următoarele alimente poate fi soluția ideală.
Varza chinezească
Atunci când urmați o dietă restrictivă cu un aport foarte mic de calorii, obținerea tuturor substanțelor nutritive necesare poate fi o provocare. Din fericire, varza chinezeasca poate fi soluția perfectă. Această plantă din familia legumelor crucifere este înrudită cu varza românească și broccoli.
O singură farfurie de varză chinezească conține aproximativ 64% din doza zilnică necesară de vitamina K, 59% din doza zilnică de vitamina C, 40% din doza de vitamina A și alți micronutrienți importanți. Este de asemenea o sursă bună de calciu, potasiu, vitamina B6, mangan, fier și fibre. Multe probleme de sănătate sunt generate de lipsa acestor ingredienți, așa că puteți trata și preveni deficiențele nutritive incluzând în meniul vostru zilnic varza chinezească.
Scorțișoara
Probabil că nu ați folosit până acum scorțișoara pentru beneficiile acesteia, ci mai degrabă pentru aroma deosebită. Trebuie să știți că scorțișoara oferă beneficii incredibile pentru sănătate, ce au fost demonstrate și nu pot fi ignorate.
Este un antioxidant extrem de eficient, ce previne deteriorarea celulelor sănătoase sub acțiunea radicalilor liberi. Antioxidanții pot preveni tulburările mentale (Alzheimer, demența) și afecțiunile cardiovasculare. De fapt, s-a demonstrat că antioxidanții joacă un rol important în reducerea efectelor îmbătrânirii, precum degradarea vederii, apariția ridurilor și pierderile de memorie.
Năutul
Diabetul este una dintre cele mai grave probleme de sănătate ale societății moderne. Apariția diabetului este strâns legată de nivelurile ridicate de zahăr în sânge și rezistența la insulină.
Chiar dacă aveți o dietă bogată în zaharuri, ceea ce nu este recomandat, năutul poate ajuta la prevenirea diabetului zaharat. Năutul ajută la reglarea nivelului insulinei și zahărului din organism. Astfel, oferă o protecție pancreasului, reducând variațiile bruște de zahăr din sânge și chiar reducând pofta de dulce.
Cartofii
La fel ca și roșiile și vinetele, cartofii fac parte din familia Solanaceae și sunt un aliment ieftin și accesibil, dar cu multiple beneficii pentru sănătate. Sunt bogați în fosfor, calciu și magneziu, contribuind astfel la menținerea sănătății osoase. Există și alte alimente ce conțin acești nutrienți, însă avantajul cartofilor este că aceștia conțin acești nutrienți în proporții optime pentru organismul uman.
Deși sunt alimente sănătoase, modul în care sunt preparați cartofii poate duce la pierderea unora dintre beneficii. Astfel, ar fi de dorit să evităm consumul de cartofi prăjiți, chipsuri sau alte snacks-uri.
Tofu
Este un aliment cunoscut, din soia, și este o alegere foarte populară în rândul vegetarienilor sau al celor care țin diferite diete. Acest lucru se datorează, în principal, cantității mari de proteine oferite. Chiar dacă preferați o friptură la grătar, ar fi recomandat să includeți și tofu din când în când în meniu.
Acesta oferă o cantitate importantă de proteine, fără grăsimi, colesterol și efectele nedorite ale acestora. Iar dacă vreți să-i adăugați mai multă savoare, trebuie să știți că tofu absoarbe aromele celorlalte alimente cu care este preparat. Adăugați deci tofu alături de legume sau carne de pui și veți avea un aport de proteine sănătos și fără colesterol.
Lasă un răspuns