Implantul dentar este o soluție modernă prin care orice om care suferă de lipsa unor dinți să își poată reface integritatea danturii și să se bucure din plin de avantajele unui zâmbet perfect. Printr-un implant dentar, orice persoană își poate acoperi golurile fără să afecteze ceilalți dinți, așa cum se poate întâmpla în cazul punților dentare, spre exemplu.
Ce este un implant dentar?
Implantul dentar este o piesă realizată, de cele mai multe ori, din titan, sub forma unui șurub. Acesta joacă rolul rădăcinii unui dinte natural și este extrem de rezistent. Implantul dentar se montează fie imediat după o extracție, fie după ce locul în care a avut loc o extracție s-a vindecat. În ansamblul implantului dentar intră și alte elemente, cum ar fi bontul proteic sau coronița.
Cine poate beneficia de implant dentar?
Beneficiarii unui implant dentar pot fi orice persoane cărora le lipsesc dinți, fie că este vorba despre un dinte, fie că este vorba despre mai mulți. Există chiar și cazuri în care persoane cu lipsa totală a dinților și-au refăcut complet dantura cu ajutorul implanturilor dentare.
Deși poate să fie montat oricărei persoane cu probleme, implantul are anumite limite. De cele mai multe ori, acestea sunt date de calitatea și de cantitatea osului receptor. De asemenea, starea generală de sănătate sau sinusul maxilar pot să decidă și ele dacă un implant poate sau nu poate să fie folosit. Este motivul pentru care înainte de plasarea implantului se fac anumite radiografii speciale și analize de sânge.
Cât durează și cât de complicată este intervenția pentru implantare?
Daca îți faci probleme în ceea ce privește durerea, este bine de știut că implantul dentar nu prezintă niciun fel de durere. Operația se face cu anestezie și este comparabilă cu cea a unei extracții dentare.
Durata intervenției este de aproximativ o oră, sau chiar mai mare, dacă numărul de implanturi este ceva mai ridicat. După ce implantul este în os, acesta se acoperă cu gingie. Singurul moment în care pot apărea mici neplăceri este după ce anestezia dispare, însă perioada neplăcută trece cât se poate de repede.
Nu procedura este cea care durează, ci perioada de vindecare sau osteointegrare, care poate să dureze chiar și 6 luni, înainte de a fi așezat bontul proteic. După ce a fost așezat bontul proteic, pot fi așezate cu ușurință coroane sau punți, care să ofere refacerea totală a dinților.
Cine ar trebui să evite un implant dentar?
Există cateva categorii de oameni care ar trebui să evite implantul dentar. În primul rând, persoanele dependente de substanțe precum tutunul, alcoolul sau drogurile ar trebui să se gândească de două ori înainte de a încerca un implant. De asemenea, bolnavii cardici sau cei cu diabet trebuie să evite implanturile. Cei care au o igienă deficitară sau afecțiuni psihotice, trebuie să se gândească și ei de două ori înainte de a-și pune un implant.
Dacă aveți o problemă dentară și credeți că implantul dentar reprezintă soluția potrivită, sperăm că v-au fost utile aceste informații sumare. Mai multe informații detaliate despre implantul dentar și despre alte probleme și soluții legate de afecțiunile orale găsiți pe zambetsanatos.com. În final, nu uitați că pentru rezultate bune, de durată, implantul dentar necesită o atenție sporită, cu periaj zilnic, foarte corect și cu vizite regulate la medicul dentist, care te ajută să cureți întreaga zonă cât se poate de bine.
Lasă un răspuns